Antiikkihuonekalujen entisöinti
Vanhojen huonekalujen tuunaaminen ja kunnostaminen on trendikäs harrastus

Aina ei kuitenkaan jaksa tehdä kaikkea itse. Silloin ammattilainen auttaa.

  • - Kaipaako vanha tai uudempi huonekalusi korjausta tai maalausta?
  • - Onko sinulla mielessäsi idea uudesta huonekalusta, jonka haluaisit toteuttaa, mutta et ehdi tai osaa?
  • - Onko sinulla arvokas perintöhuonekalu, jonka kunnostamisen haluaisit jättää asiantuntevalle entistäjälle?
  • - Oletko kunnostamassa vanhoja ikkunoita tai ovia, mutta itse tehden aika ei riitä kaikkeen?
  • - Tarvitsisitko uuden rakennusosan vanhalla mallilla?

Kaikissa näissä tapauksissa me voimme auttaa ja vieläpä hyvin kilpailukykyiseen hintaan. Kannattaa ottaa yhteyttä ja kysyä lisää!

Nikkaritupa

Ensimmäinen toimitilamme oli saunakamari, jota vähitellen laajennettiin puusepänverstaaksi. Yrityksen uuden ja isomman toimitilan rakentaminen tuli ajankohtaiseksi 2000-luvulla. Vanha hirsirakennus on rakennettu 1860-luvulla Ullavan Rahkosessa ja siirretty sekä kunnostettu puusepänverstaaksi rakennuksen ominaispiirteitä kunnioittaen. Vuonna 2004 purkasimme taloa Ullavalla, 2005 pystytimme sen uudelle paikalleen Polson kylälle. Kesällä 2006 kunnostimme talon ulkovuorin ja 2007 rakensimme uudisosaa, joka liittää uuden rakennuksen entisen verstaan yhteyteen.

Toimialat

  • - Kunnostamme ja entisöimme vanhoja huonekaluja jo yli 30 vuoden kokemuksella.
  • - Valmistamme uustuotantona vanhojen huonekalujen kopioita sekä huonekaluja mittatilauksena.
  • - Kunnostamme vanhoja rakennusosia, ovia ja ikkunoita sekä valmistamme uusia vanhojen mallien mukaan.
  • - Höyläämme päreitä perinteisellä pärehöylällä.

Antiikkihuonekalujen entisöinti Esa Polso on keskipohjalainen perheyritys. Toimimme koko Suomen alueella, joskin suurin osa asiakaskunnastamme on Pohjanmaalta ja maan keskiosista.

Sifrutaulusta kaikki alkoi

Sifrutaulusta kaikki alkoi. Tai ihmisen tarpeesta osallistua johonkin merkitykselliseen elämässään ja liittää siihen kädenjälkensä. Artikkeli Halsuan kirkon kunnostamisesta paikallisessa Perhonjokilaakso-lehdessä kertoo ensihetken tunnelmia löytyneestä epämääräisestä kirjoituksesta virsitaulun jalassa: "Myös virsitaulun maalipinnan alta paljastui tekstiä. Se oli yllättäen ruotsinkielistä, mutta sisältö on vielä hämärän peitossa. Löytö voi viitata siihen, että se on varhaisemmalta ajalta kuin itse kirkko, jo 1700-luvulta. Toinen tulkinta on se, että se on hankittu Halsualle jostain kauempaa." Ei teksti ollut ruotsia, vaikka se vähän hankalasti olikin kirjoiteltu, ei taulua liioin ollut hankittu kovinkaan kaukaa... Lue lisää >>